Château Famaey, Cahors, Puy l’ Eveque, Frankrijk

Château Famaey kwam in handen van 2 Belgen Luc en Marc in 2001, om hun droom waar te maken, nl het maken van wijnen in de prachtige Cahors streek. Maarten, de zoon van Luc, aan wie de vaderlijke passie werd overgedragen, vervoegde het team in 2003 om wijnmaker te worden.

De wijngaard, 36 hectare groot vinden we in Puy l’Evêque, op de zonnige terrassen van de Lot-vallei. In het hart van de appellatie Cahors strekt het landgoed zich uit over 36 ha wijngaarden, gelegen op de 1e, 2e en 3e terrassen van de Lot-vallei. De wijngaard profiteert van een uitzonderlijke bodem van klei en grind en een overvloed aan zonnestralen. De percelen op het 1e terras worden gebruikt om onze IGP Côtes du Lot-wijnen te produceren, terwijl de percelen van het 2e en 3e terras, dankzij een complexer terroir, perfect zijn voor de productie van onze Cahors-wijnen. Hier drukt de Malbec, de historische druif van de appellatie, al zijn kwaliteiten uit.

Constante zorg voor de wijnstokken en respect voor de natuur zijn de pijlers van hun kweekmethoden en een zorgvuldige controle over de opbrengsten om een rijke, eerlijke en authentieke druif te produceren.
De beste percelen van de wijngaard worden handmatig geoogst, waardoor de oogst een traditioneel jaarlijks feest wordt.

In de constante behoefte aan kwaliteit en evolutie werkt Maarten, de wijnmaker, samen met een van de beste oenologen in de regio. Dit dynamisch domein, bekend voor het maken van “Modern Cahors”, maakt voortreffelijke wijnen, waarbij de nadruk ligt op het fruit en de frisheid van de Malbec … de emblematische druif van de appellation Cahors. 

Famaey famaey reeks Château Famaey à Puy l'Evêque Ch Famaey ch famaey& FSX fxfx

Bekijk onze wijnen in de wine shop

Ga naar de wine shop